Aankondiging: studiereis Duitse verkiezingen in oktober!!!

Studuereis Bundestagswahl verkiezing

In oktober dit jaar organiseert DeBerlijnGids samen met mijn collega`s van Berlijn op Maat een studiereis naar Berlijn in het kader van de Duitse verkiezingen in september (de Bundestagswahl). Hopelijk bent u erbij!

Unieke blik in de Duitse politiek
In Nederland en Belgie bestaat dit jaar meer aandacht dan gebruikelijk voor de Duitse politiek. Voor ons is die toegenomen interesse volkomen terecht! De Duitse politiek is heel fascinerend en bovendien van groot belang voor de Benelux, in het bijzonder vanwege de nauwe onderlinge politieke, culturele en economische banden. Waar kun je de dynamiek van de Duitse politiek nu beter ervaren dan in het Berlijnse Regierungsviertel, het machtscentrum van de Duitse democratie?

Uitgebalanceerd programma
Het programma van de reis bestaat uit een aantal excursies, voordrachten en projectbezoeken. Verder ontvangt u een informatieve gids in PDF-formaat met relevante informatie. Wij zorgen voor de deskundige begeleiding, de logistiek, de locaties, een welkomstdiner, 2 lunches en de sprekers. U zult een aantal experts uit media en politiek ontmoeten die hun licht laten schijnen over de laatste politieke ontwikkelingen na de uitslag van de Duitse verkiezingen (24 september a.s.). Aan bod komen uiteenlopende onderwerpen die de Duitse politiek van nu bepalen: het complexe politieke bestel, de uitwerking van de recente historie, de positie van de media in het Duitse politieke landschap, Duitsland in Europa en natuurlijk de betrekkingen met Nederland en België.

Bundestag Reichstag verkiezingen

In september kiezen de Duitsers een nieuwe samenstelling voor de Bundestag, het Duitse parlement, dat in deze Reichstag haar plenaire zittingen houdt.

Deelname 
Wij stellen het programma dusdanig samen, dat het interessant is voor mensen met verschillende achtergronden. Op deze manier willen wij mensen bij elkaar brengen die hun eigen vragen, kennis of ervaringen kunnen delen met de andere deelnemers. Bestuurders, studenten, journalisten, lobbyisten, overheidsfunctionarissen, ondernemers, deelname staat open voor iedereen die vanuit beroep, studie of zuiver persoonlijke interesse, meer inzicht wil krijgen in de Duitse politiek. Enige basiskennis van de Duitse politiek is een pré.

Datum
Wij bieden deze reis 2 keer aan: 

  1. Van donderdag 12 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017;
  2. Van donderdag 19 oktober tot en met zondag 22 oktober 2017.

U kunt dus kiezen!

Plaats
Het gehele reisprogramma vindt plaats in Berlijn.

Prijs
595 € p.p. (studenten krijgen 100 € korting op vertoon van een studenten-ID)  

Inclusief
Onderhoudend programma met sprekers, excursies en projectbezoeken.
Deskundige begeleiding
Informatieve reader in PDF-formaat
Uitgebreid welkomstdiner
2 uitgebreide lunches
Tickets voor het openbare vervoer

Reis en verblijf
Uw reis naar Berlijn en uw overnachtingen in de stad organiseren wij niet. Op deze manier kunt u zelf bepalen hoe u het liefst reist naar de stad en overnachtingen op een plek die past bij uw voorkeuren. Bovendien heeft u op deze manier meer de totale kosten zelf in de hand. Wel zullen wij u tips en adviezen geven voor hotels en reismogelijkheden. Deze ontvangt u na aanmelding.

Locaties
Het programma brengt ons langs talloze bijzondere plekken, die een bijzondere politieke betekenis hebben. Hieronder een selectie van plekken, waar we tijdens de reis uitvoerig bij stil staan:

  • Bundestag
  • Bundesrat
  • Topografie des Terrors
  • Abgeordnetenhaus
  • Regierungsviertel (inclusief ‘Lobbyviertel’)
  • Deutscher Dom

Op het programma staan enkele activiteiten die ons op nog meer bijzondere plekken brengen. Na aanmelding ontvangt u een voorlopig programma.

Aanmelden
U maakt een keuze tussen week 41 of week 42 en stuurt ons een e-mail: info@deberlijngids.nl.  Na deze voorlopige aanmelding ontvangt u een informatiepakket.
Uw deelname is definitief na ontvangst van uw betaling.

Wij verheugen ons zeer op deze reis en hopen u in Berlijn te zien aanstaande herfst!

Jeroen Kuiper en Tom Bergrath

 

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *