Andere reisopties

Dagexcursie Potsdam

andere-reis-opties-1-1-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijnÈèn van de waarschijnlijk meest onderschatte aanraders in de omgeving van Berlijn, een echte Geheimtipp dus: ga mee op een dagexcursie naar Potsdam. Juist omdat de stad (nog) niet zo bekend is zult u versteld staan van al het prachtigs en interessante dat u tijdens deze dagexcursie zult zien.

Potsdam was de residentiestad van de Pruisische adel, daarom kunt u in deze aangename stad ten zuidwesten van Berlijn tal van heerlijke paleizen en parken bezoeken. Op paleis Sansoucci bevindt zich het graf van vorst Frederik de Grote. In de binnenstad kunt u zich laten verrassen in het Holländische Viertel (de Hollandse wijk), gebouwd voor Nederlandse immigranten. Verderop in de binnenstad bevindt zich het wederopgebouwde slot, nu de zetel van de regering van de Duitse deelstaat Brandenburg. Ook zeer interessant: een bezoek aan Alexandrówka, een wijk met uitsluitend houten huizen, gebouwd voor Russische migranten.

Uiteraard zijn ook in Potsdam de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende Koude Oorlog niet ver weg. Indien gewenst, kunnen we in de binnenstad de voormalige Stasi-centrale bezoeken. In Potsdam bevond zich tevens het centrale leiding van de KGB, ook een bezoek waard.

Natuurlijk mag ook Cecilienhof niet ontbreken, de plek waar Stalin, Churchill en Roosevelt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog Europa opdeelden. Of wat dacht u van een bezoek aan de Glienicker Brücke, ook wel bekend als de `bridge of spies`, waar spionnen in de Kozde Oorlog werden uitgewisseld? We kunnen op de heen- of terug vanuit Berlijn naar Potsdam ook een bezoek brengen aan het Huis van de Wannseekonferenz, waar in 1941 de nazi`s de uitroeiing van de Joden besloten.....

Er is absoluut meer dan genoeg te zien en te doen in Potsdam. En het beste: heel Potsdam is gelegen in een afwisselend, parkachtig landschap, gelegen aan het water. We kunnen per fiets, te voet, met het openbaar vervoer of in een combinatie van deze opties Potsdam bezoeken.

Tour reserveren en prijzen

 

andere-reis-opties-dagexcursiepotsdam-1-2-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-dagexcursie-potsdam-1-3-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-dagexcursie-potsdam-1-4-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-dagexcursie-potsdam-1-5-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn

Segway-tours

Berlijn verkennen op een segway is een vrij sensationele ervaring! Op een segway hoeft u `niets` te doen: het op electriciteit rijdende apparaat op twee wielen beweegt zich vanzef met een stevig tempo voorwaarts. Jaloerse blikken van andere Berlijn-bezoekers zijn gegarandeerd! Vanwege het stevige tempo kun je op een segway net iets meer in wat minder tijd zien dan op de fiets. De tekst en uitleg tijdens een segway-tour houd ik meestal iets korter, omdat vooral de rij-ervaring een groot deel van de charme van de segway is.

Segway-tours beginnen in de buurt van Checkpoint Charlie. Uiteraard krijgt u vordat we vertrekken een uitgebreide uitleg over hoe het apparaat functioneert, aan welke verkeersregels u zich moet houden en wat allemaal wel en niet kan en mag met een segway. Een tour van 2,5 uur met een segway kost 65 Euro per persoon. Maximale groepsgrootte: 8 personen.

Tour reserveren en prijzen

 

Trabant-tours

Wat is er nou ´klassieker´ dan een stadsrit door Berlijn in een echte Trabant? Das macht Spass! Vanuit het oostelijke deel van de stad (waar ook anders...) rijdt u knetterend en ploffend achter een andere Trabi aan, waarin een Nederlandstalige gids zit, die u via een headset vertelt waarheen u moet rijden en wat u om u heen ziet. Tijdens een stadsrit van ongeveer 2 uur zit u de meeste hoogtepunten van Berlijn, van oost naar west!

Tour reserveren en prijzen

 

andere-reis-opties-trabant-tours-3-3-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-trabant-tours-3-5-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-trabant-tours-3-2-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-trabant-tours-3-4-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn

Scholierengroepen

andere-reis-opties-scholierengroepen-4-3-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijnIk hou van scholieren! Wilt u met uw schoolklas een wandel- of fietstocht door Berlijn boeken? Dat kan: ik werk samen met meerdere andere enthousiaste en kundige Nederlandse stadsgidsen. Ook groepen van honderden fietsende scholieren zijn geen probleem! Als vader van drie tieners en na vele tientallen begeleidde scholierenrondleidingen vind ik het altijd weer een heerlijke uitdaging om jongeren het één en ander over Berlijn bij te brengen.

Tour reserveren en prijzen

 

 

andere-reis-opties-scholierengroepen-4-1-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-scholierengroepen-4-4-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn

Op maat gesneden excursies

andere-reis-opties-op-maat-gesneden-excursies-tours-5-1-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijnWilt u met uw bedrijf, uw organisatie, uw instituut, uw vereniging of ´gewoon´ individueel een bezoek aan Berlijn brengen? Wenst u specifieke inhoudeljke expertise of hulp bij de organisatie van uw reis? Neemt u contact met me op, ik heb uitgebreide ervaring in de organisate van gespecialiseerde reizen. Ik stel graag (indien gewenst, samen met u!) een boeiend programma samen en organiseer ook overnachtingen, vervoer en avondprogramma.

Tour reserveren en prijzen

 

andere-reis-opties-5-1-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-5-4-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-5-2-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-5-3-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn

Stadsrondleiding per bus / touringcar

andere-reis-opties-6-1-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijnNiet allen te voet of per fiets is Berlijn te verkennen, uiteraard is een stadsrondleiding per touringcar ook mogelijk! Een rondleiding met nederlandstalige tekst en uitleg door mij duurt in de regel zo`n 2 uur. Onderweg stoppen we enkele malen voor een korte wandeling. Uiteraard kan de route en de lengte van de rondleiding individueel aangepast worden.

Tour reserveren en prijzen

 

Meerdaagse excursies, reisorganisatie

andere-reis-opties-7-1-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijnEen middagje Berlijn is niet genoeg? Eerlijk gezegd ben ik het met u eensJ. Ik organiseer regelmatig vijfdaagse excursies naar Berlijn, en dan heeft u u nog steeds niet alles in Berlijn en omgeving gezien..... Graag hoor ik uw wensen voor een langer verblijf in Berlijn. Laten we kijken wat ik voor u kan doen!

Tour reserveren en prijzen

 

andere-reis-opties-7-2-meerdaagse-excursies-reisorganisatie-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-7-1-meerdaagse-excursies-reisorganisatie-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn

Reis(bege)leiding

Bent u op zoek naar een professionele reis(bege)leider en/of organisator? Ik heb de afgelopen jaren vele reizen begeleid (en opgezet) in Duitsland, Polen, de Baltische Staten en Colombia. Lange tijd geleden werkte ik tevens als reisleider in het Midden-Oosten. Vooral Duitsland en Oost-Europa ken ik als mijn broekzak. Mocht u van mijn ervaring gebruik willen maken, laat het dan hier weten!

Tour reserveren en prijzen

 

andere-reis-opties-8-1-reisbegleiding-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-8-2-reisbegleiding-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-8-4-reisbegleiding-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn
andere-reis-opties-8-3-reisbegleiding-de-berlijn-gids-jeroen-kuiper-berlijn